Papieskie Dzieła Misyjne w Polsce

W związku z pandemią COVID-19 nie odbędzie się Ogólnopolskie Jesienne Spotkanie PDM i innych środowisk misyjnych. Dyrekcja Krajowa PDM przygotowała misyjne pakiety informacyjne, które 8 września otrzymali księża dyrektorzy diecezjalni PDM, referentki i referenci zakonni ds. misji oraz animatorzy świeccy z całej Polski.

W dniach 5-6 czerwca 2020 r. do jasnogórskiego sanktuarium przybędą wraz z diecezjalnymi moderatorami członkowie i zelatorzy Żywego Różańca z całej Polski, by zawierzyć Kościół i świat opiece Matki Bożej.

W odpowiedzi na apel papieża Franciszka, Papieskie Dzieła Misyjne uruchamiają zbiórkę na specjalny fundusz solidarnościowy z krajami misyjnymi dotkniętymi COVID-19.

Wraz z Biurem Prasowym KEP zapraszamy 12 grudnia br. o godz. 11.00 do Sekretariatu Konferencji Episkopatu Polski.

Wraz z Biurem Prasowym KEP zapraszamy 2 października br. o godz. 12.00 do Sekretariatu Konferencji Episkopatu Polski.

Do rozpoczęcia Nadzwyczajnego Miesiąca Misyjnego pozostały już tylko dwa miesiące.

Młodzi z Wolontariatu Misyjnego Salvator przygotowują się do Nadzwyczajnego Miesiąca Misyjnego.

Trwa spotkanie ks. Tomasza Atłasa, dyrektora krajowego PDM w Polsce, z ks. Alessandro Barellim SDB, pierwszym w historii dyrektorem krajowym PDM na Litwie.

Ksiądz Alessandro Barelli SDB został mianowany pierwszym w historii dyrektorem krajowym Papieskich Dzieł Misyjnych na Litwie.

„Wyrusz na misję już dzisiaj” to książka zawierająca misyjne rozważania różańcowe przygotowane specjalnie na Nadzwyczajny Miesiąc Misyjny.

Papieskie Dzieło Rozkrzewiania Wiary

Papieskie Dzieło św. Piotra Apostoła